ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης βραβεύτηκε στις 31.05.2021 με το αργυρό βραβείο Education Leaders Awards 2021 στην κατηγορία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ VIRTUAL EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ.

Το βραβείο αφορά το τριετές καινοτόμο εκπαιδευτικό φιλοζωϊκό πρόγραμμα με θέμα τα δικαιώματα των ζώων και τίτλο: “Πρώτα απέκτησε παιδεία και μετά κατοικίδιο”.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι τάξεις ΣΤ1-2020 (οι μαθητές αυτοί είναι τώρα στην Β΄ τάξη του 7ου Γυμνασίου) και Ε1 -2021 που στη νέα σχολική χρονιά βρίσκονται στη ΣΤ1 -2022 τάξη. Η κριτική επιτροπή των βραβείων με πρόεδρο την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αποτελείται από  εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας ενώ στην τελετή βράβευσης παραβρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο της εκ μέρους του σχολείου η εκπαιδευτικός που εκπόνησε το πρόγραμμα κυρία Ακάμπαλη Ελένη.

Το “Πρώτα απέκτησε παιδεία και μετά κατοικίδιο” είναι φιλοζωικό πρόγραμμα που προωθεί την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα με σκοπό να μυηθούν οι μαθητές μέσω των εικονικών υιοθεσιών στον κόσμο της ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας απέναντι στα ζώα συντροφιάς, τους τετράποδους “Σύγχρονους Άθλιους των πόλεων”.

Κατα τη διάρκεια προγράμματος οι μαθητές σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ξάνθης “Αδέσποτοι Φίλοι” υιοθέτησαν εικονικά δύο αδέσποτα που φιλοξενούνταν στον σύλλογο.

Αρχικά η τάξη ΣΤ-2019 υιοθέτησε τον κακοποιημένο Ρούλη και όταν αυτός βρήκε οικογένεια η τάξη Ε’ 2021 ανέλαβε με τη σειρά της τα έξοδα για τη μικρή τρίποδη Δανάη, η εικονική υιοθεσια της οποίας συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2021-΄22).

Μέσα από τις δράσεις του καινοτόμου προγράμματος οι μαθητές γνωρίζουν τις αρχές και την αξία της φιλοζωίας και ως μικροί ενεργοί πολίτες θα δρουν μεγαλώνοντας διαφορετικά μη επιτρέποντας παθητικές ή ενεργητικές κακοποιητικές συμπεριφορές.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την τάξη ΣΤ1 – 2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *