Πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στη σχολική μονάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες το σχολείο μας ξεκινά τη δια ζώσης λειτουργία του από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με την τελετή του Αγιασμού και τη διανομή των διδακτικών βιβλίων. Από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του σχολείου με πλήρες ωράριο και στο πρωινό και στο ολοήμερο πρόγραμμα. Η προσέλευση μαθητών/τριών  θα επιτρέπεται μόνο μετά τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Αυτό πρέπει να γίνει,
για την πρώτη εβδομάδα, Κυριακή 12/9 και Πέμπτη 16/9 και στη συνέχεια κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Η προμήθεια των self- test γίνεται για όλους τους μαθητές δωρεάν, στο φαρμακείο, με τον ΑΜΚΑ του μαθητή. Η περιγραφή και οι αναλυτικές οδηγίες της όλης διαδικασίας υπάρχουν στο https://self-testing.gov.gr/. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στη διπλανή στήλη της ιστοσελίδας, αλλά και πατώντας ΕΔΩ.
Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, μετά τη διενέργεια του τεστ, καταχωρίζουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ στο σημείο που αναγράφει «Σχολική κάρτα για COVID-19».

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε παρουσίαση με τις οδηγίες βήμα προς βήμα για την καταχώριση του αποτελέσματος του self test στην παραπάνω πλατφόρμα. Στη συνέχεια εκτυπώνουν την δήλωση από την
παραπάνω πλατφόρμα ή την συμπληρώνουν χειρόγραφα, σύμφωνα με το υπόδειγμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου στα ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ και μπορείτε να το κατεβάσετε και ΕΔΩ.
Το παραπάνω έντυπο φέρει πάντα μαζί του ο/η μαθητής/τρια στο σχολείο και το επιδεικνύει κάθε φορά που ο Διευθυντής ή εκπαιδευτικός του το ζητήσει.
Τονίζεται ότι οι μαθητές/τριες που δεν φέρουν τη δήλωση αποτελέσματος δεν γίνονται δεκτοί στο σχολείο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και
επισκέπτες σε όλους τους χώρους του σχολείου (και στον αύλειο χώρο).

 Για λόγους αποφυγής συνωστισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα γίνεται για τους μαθητές των Α και Γ τάξεων από τη νότια είσοδο του σχολείου, επί της οδού Πατριάρχη Κυρίλλου, ενώ για τους μαθητές των Β, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων από την βόρεια κεντρική είσοδο του σχολείου, επί της οδού Τζαβέλα. Επίσης θα ισχύσουν διαφοροποιημένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης ως εξής:

 

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

08:00 – 08:05

Α1

Β1

13:05

08:05 – 08:10

Α2

Β2

13:10

08:10 – 08:15

Γ1

Δ1

13:15

08:15 – 08:20

Γ2

Δ2

13:20

08:00-08:15

Ε και ΣΤ τάξεις

13:15

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να αποφεύγουν να συνωστίζονται στις εισόδους του σχολείου.

Παρακάτω ακολουθεί το πρωτόκολλο διαχείρισης υπόπτου και επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στη σχολική μονάδα. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2541022761 ή στέλνοντας e-mail στο 2dimxan@sch.gr ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στη δεξιά στήλη της ιστοσελίδας. 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ-ΥΠΟΠΤΩΝ-ΚΑΙ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ-COVID-19

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *