Το Ε1 τμήμα υιοθετεί τη Δανάη

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου η Ε1 τάξη του σχολείου μας, στα πλαίσια προγράμματος για την ενίσχυση της φιλοζωίας και του εθελοντισμού προέβη σε δεύτερη κατά σειρά εικονική υιοθεσία.

Υιοθέτησε εικονικά τη Δανάη, ένα  αδέσποτο τρίποδο σκυλάκι που έχει χάσει το ένα του πόδι μετά από τον τραυματισμό του από αυτοκίνητο και φιλοξενείται στον Περιβαλλοντικό και Φιλοζωικό Σύλλογο Ξάνθης «Αδέσποτοι Φίλοι» .

Πριν την συμβολική αυτή πράξη, οι μαθητές της τάξης στο μάθημα της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα 4 με τίτλο «Οι φίλοι μας τα ζώα», ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων, συνέθεσαν παρουσιάσεις, έγραψαν τον δικό τους δεκάλογο, συνέταξαν το συμβόλαιο υιοθεσίας και το υπέγραψαν δεσμευόμενοι να στηρίζουν την μικρή τρίποδη με ένα μικρό συμβολικό ποσό (1 ευρώ ο καθένας) για τα βασικά μηνιαία της έξοδα (εμβόλια, τροφή, χάπι της καρδιάς κλπ).

Την ημέρα της επίσκεψης παραδόθηκε το ποσό των 60 ευρώ για τους δυο μήνες της καραντίνας και γέμισαν με δώρα και λιχουδιές την προστατευόμενη τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο Ρούλης το σκυλάκι που είχαν υιοθετήσει οι μαθητές της τάξης Ε1-ΣΤ1/2020 βρήκε ένα ζεστό σπίτι και είναι πολύ καλά.

Για να δείτε το Συμβόλαιο Υιοθεσίας πατήστε εδώ.

Για να δείτε τον Δωδεκάλογο του Υπεύθυνου Πολίτη απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *