ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021/ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες σας ανακοινώνουμε ότι η τελετή του Αγιασμού για το νέο σχολικό έτος θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στην νότια αυλή του σχολείου μας. Φέτος λόγω της πανδημίας θα ισχύσουν τα παρακάτω:

  • Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων θα μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 8:15 π.μ. όπου θα τους υποδεχθούν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων και θα τους συνοδέψουν στις αίθουσές τους. Η προσέλευση των μαθητών/τριών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα γίνεται για τους μαθητές των Α, Β και ΣΤ τάξεων από τη νότια είσοδο του σχολείου, επί της οδού Πατριάρχου Κυρίλλου, ενώ για τους μαθητές των Γ, Δ και Ε τάξεων από την βόρεια κεντρική είσοδο του σχολείου, επί της οδού Τζαβέλα.
  • Μόνο για τη συγκεκριμένη μέρα, θα επιτραπεί η ολιγόλεπτη είσοδος στον αύλειο χώρο του σχολείου των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Α τάξης (ένας συνοδός για κάθε παιδί) με τήρηση αποστάσεων για την καλύτερη προσαρμογή των μαθητών/τριών κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο.
  • Η τελετή του αγιασμού θα τελεστεί στον αύλειο χώρο, παρουσία των μαθητών/τριών της Α΄τάξης, καθώς και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών. Ακολούθως, ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί/ές μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.
  • Μετά το πέρας του αγιασμού, περίπου στις 12:45 όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν. 
  • Οι γονείς/κηδεμόνες δεν εισέρχονται για κανένα λόγο στο εσωτερικό του σχολείου. Η χορήγηση βεβαίωσης επίσκεψης ή  η διεκπεραίωση οποιουδήποτε άλλου ζητήματος θα γίνει μετά την αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την τσάντα τους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα και δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα περιλαμβάνει:

➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)

➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή

➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

➢    Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή

➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς  ανά θρανίο

➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργεί με πλήρες ωράριο και στο πρωινό και στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, αλλά και κατά την προσέλευση και κατά την αποχώρηση από το σχολείο.

Ο Διευθυντής και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *