Εθελοντική δράση αιμοδοσίας στο σχολείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο σχολείο, σε συνεργασία με τον σύλλογο αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη» και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και συλλέχθηκαν είκοσι επτά (27) φιάλες αίματος.

Η υλοποίηση τέτοιων δράσεων στα σχολεία συμβάλλει στη διάδοση μηνυμάτων ευαισθητοποίησης, ώστε οι μαθητές/ήτριες να μάθουν για το αίμα, την αιμοδοσία, το ζωτικό ρόλο της στους πάσχοντες και τις ανάγκες της χώρας μας, ενώ μπορεί να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε να γίνουν οι ίδιοι στο μέλλον αιμοδότες. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στην προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας για αίμα, ενώ παράλληλα εμπλουτίζονται οι διδακτικοί στόχοι του Προγράμματος Σπουδών, που συνδέονται με τις έννοιες: αιμοδοσία, εθελοντισμός, αγωγή υγείας, κοινότητα, ενεργός πολίτης, ανθρωπισμός.

Οι μαθητές/ήτριες συμμετείχαν σε δράση δραματοποίησης και με εικαστικές τους δημιουργίες έδωσαν το μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής όλων μας, γνώρισαν από κοντά και ενημερώθηκαν από το ιατρικό προσωπικό για την εθελοντική αιμοδοσία.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και φυσικά όλες και όλους τους εθελοντές αιμοδότες, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες της γειτονιάς για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *