«Τα δοντάκια μου προσέχω, ωραίο χαμόγελο για να έχω!»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Για να δω, για να δω χαμόγελο αστραφτερό, από όλα τα πρωτάκια που πλένουνε δοντάκια! Δεν προλαβαίνω να τα μετρήσω, πάω να τα ζωγραφίσω.. να μάθω ποιες τροφές τα κάνουν χαμογελαστά και ποιες είναι αυτές που τους μαυρίζουν την καρδιά! Μα έχω και έναν βοηθό, τον φίλο μου τον Οδοντογιατρό, που έχει μαγικές δυνάμεις και μετατρέπει στο λεπτό το δόντι μου σε δυνατό, χωρίς πόνο και κλαυθμό..»

Στα πλαίσια του προγράμματος της στοματικής υγιεινής, μας επισκέφθηκε η οδοντίατρος κ. Ιωάννα Γούλα, για να μας δώσει πληροφορίες για τα δοντάκια μας και για την σωστή φροντίδα τους. Μας έδειξε εικόνες των νεογιλών και μόνιμων δοντιών, τη χρησιμότητα αυτών και τον τρόπο βουρτσίσματος. Μας επισκέφθηκε, επίσης, και η διατροφολόγος-διαιτολόγος κ. Χρύσα Μιχαηλίδου, η οποία μας εξήγησε τη σπουδαιότητα των διατροφικών μας συνηθειών στη συνολική υγεία του οργανισμού μας.

Και εμείς, αμέσως μετά, πιάσαμε δουλειά και όλα τα μικρά χεράκια πήρανε φωτιά και φτιάξανε πράγματα φανταστικά. Τοποθέτησαν τροφές σε ένα δόντι υγιές και βάλανε μπρόκολα , καρότα , ανανά και λίγα χόρτα! Και το άλλο το δοντάκι το χαλασμένο μην νομίζετε ότι έμεινε παραπονεμένο. Του δώσανε μπόλικα γλυκάκια και δυο τρία καραμελάκια.

Έπειτα φτιάξαμε μασελάκια, όχι ότι γεράσαμε, μα χαμογελάσαμε!

Ουφ, ας ξεκουραστούμε βρε παιδιά.. ώρα για ένα παραμύθι με διάθεση γλυκιά .. Σσσς! Κάντε ησυχία μια στιγμούλα! Ήρθαν ο Σοκολάκης και η Ζαχαρούλα να μας πούνε ιστοριούλα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *