2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΟ!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το σχολείο μας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου υλοποιώντας δράσεις γύρω από το βιβλίο.

Η κ. Αποστολίδου Μάρθα συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων μας τίμησε με την παρουσία της. Μίλησε στους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του ολοήμερου τμήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου  και για τον συγγραφέα Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν καθώς η 2η Απριλίου  είναι  η μέρα της γέννησής του. Η κ. Αποστολίδου Μάρθα διάβασε το βιβλίο της: Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού, και μάγεψε τους μαθητές. Ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο μεγάλος που κατέκλυσαν τη συγγραφέα με ερωτήσεις σχετικά με τη συγγραφή και την εικονογράφηση του βιβλίου στις οποίες απάντησε με  χαρά. Επίσης η συγγραφέας δώρισε στη δανειστική βιβλιοθήκη τρία βιβλία και την ευχαριστούμε πολύ.

 Η κ. Καρασιμοπούλου Σμαράγδα αφηγήθηκε, στους μαθητές των Α2 και Δ2 τμημάτων, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο παραμύθια της παράδοσης με κοινό στοιχείο τη φύση. Η δραματοποίηση των παραμυθιών ενθουσίασε τους μαθητές. Έγιναν οι ίδιοι ήρωες και έζησαν τη μαγεία των παραμυθιών.

Η κ. Χριστοδούλου Ελευθερία απήγγειλε ποιήματα από την 1η προσωπική της ποιητική συλλογή στους μαθητές του ΣΤ2. Οι μαθητές ζωγράφισαν με χαρά τις εικόνες που ξεπρόβαλαν μέσα από τους στίχους των ποιημάτων.

Αφίσες για τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου φιλοτέχνησαν οι μαθητές του Ε2 με προτροπή της κ. Καφετζή Ευγενίας, η οποία έκανε δώρο στη βιβλιοθήκη το βιβλίο: Φτερουγίσματα στη λίμνη Βιστωνίδα ( δυο αντίτυπα). Η συγγραφή  των κειμένων ανήκουν στην ίδια και την ευχαριστούμε πολύ.

Δράσεις σχετικά με το παιδικό βιβλίο υλοποιήθηκαν και από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *