Pen Pals

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στην ψηφιακή εποχή μας, η ιδέα της ανταλλαγής γραμμάτων μέσω ταχυδρομείου ίσως φαίνεται παράξενη ή ακόμα και απαρχαιωμένη. Με όλα τα σύγχρονα και ταχύτατα μέσα που διαθέτουμε γιατί ένα παιδί να καθίσει και να γράψει σε χαρτί ένα γράμμα σε έναν άλλο άγνωστο μαθητή από μία άλλη χώρα; Κι όμως τα οφέλη από την αλληλογραφία είναι πολλά και σημαντικά.

  • Ασκείται η ανάγνωση και η γραφή, που είναι πολύ σημαντικές δεξιότητες. Είναι μάλιστα ένας τρόπος να εξασκηθούν και οι δυο αυτές δεξιότητες χωρίς καν να γίνεται αντιληπτό από τα παιδιά λόγω του ενθουσιασμού που τους προκαλεί η δραστηριότητα.
  • Είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την ξένη γλώσσα σε ένα πιο ελεύθερο και χαλαρό επικοινωνιακά περιβάλλον, να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους χωρίς το άγχος του λάθους ή της αξιολόγησης. Η επικοινωνία αυτή ενισχύει την αυτοπεποίθηση του μαθητή σε σχέση με την ξένη γλώσσα, κάνει την εκμάθηση της πιο επιθυμητή, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική.
  • Η επαφή με μαθητές από άλλες χώρες ανοίγει τους ορίζοντες των παιδιών καθώς συγκρίνουν τους «κόσμους» τους, τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας τους με εκείνες των άλλων και σταδιακά το «άλλο» γίνεται πιο οικείο και κατανοητό.
  • Θα μπορούσε επίσης να είναι και η αρχή μια υπέροχης φιλίας, η οποία θα κρατήσει χρόνια και ίσως μελλοντικά να οδηγήσει και σε ανταλλαγή επισκέψεων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους φέτος οι μαθητές μας, στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, παίρνουν μέρος σε ένα πρόγραμμα αλληλογραφίας με μαθητές από Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Πολωνία και Ταϊβάν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους υπερσυνδέσμους:

https://penfriends.cambridgeenglish.org/

http://www.studentsoftheworld.info/menu_penpals.php

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *