Ε1- Υιοθετώντας τον Ρούλη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο προγράμματος για τις αξίες του εθελοντισμού και της αγάπης για τα ζώα, οι μαθητές της Ε1 τάξης του σχολείου μας, υιοθέτησαν στις 16.05.2019 ένα από τα αδέσποτα σκυλάκια του Περιβαλλοντικού Φιλοζωικού Συλλόγου Ξάνθης “Αδέσποτοι Φίλοι”.

Ο μικρός προστατευόμενος των μαθητών μας ονομάζεται “Ρούλης”, έχει βεβαρυμμένο ιστορικό κακοποίησης, έχει υποστεί αλλεπάλληλες εγχειρίσεις και αυτή την στιγμή είναι αδύνατον να υιοθετηθεί κανονικά.

Έτσι λοιπόν Ρούλης είναι ένα ακόμα από τα δεκάδες αδέσποτα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του συλλόγου και οι μαθητές με την εικονική υιοθεσία αναλαμβάνουν τα μηνιαία του έξοδα ύψους 30 ευρώ για την τροφή του και το χάπι της καρδιάς. Ταυτόχρονα όμως με αυτή την συμβολική πράξη, δίνουν το δικό τους μήνυμα κατά της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς. Η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Λουλουδιά Τραχανέλη επισκέφτηκε την τάξη και παρέλαβε η ίδια την επιταγή των 30 ευρώ από τους μαθητές, τον διευθυντή του σχολείου και την εκπαιδευτικό της τάξης.

Δημοσίευση Εφημερίδας “Εμπρός”  Δημοσίευση 1  Δημοσιευση 2 Δημοσίευση 3  Δημοσίευση 4 Δημοσίευση 5

Επίσκεψη 19.12.2019

Επίσκεψη του Ρούλη στο σχολείο. Ο πανέμορφος φίλος των παιδιών επισκέφτηκε με τους συνοδούς εθελοντές του Συλλόγου “Αδέσποτοι Φίλοι” τους κηδεμόνες του και παρέλαβε μαζί με τη μικρή εθελοντική μας βοήθεια, δώρα και πολλές λιχουδιές . Η έκφραση στα πρόσωπα των μαθητών μας είναι πολύ πιο γλαφυρή από εκατοντάδες λέξεις.

Επίσκεψη 26.06.2020

Από την προηγούμενη επίσκεψη του μικρού μας φίλου το καλοκαίρι πολλά άλλαξαν μέχρι σήμερα. Λόγω του τρίμηνου lockdown δεν βλεπόμασταν μεταξύ μας, είχαμε μαθήματα εξ΄ αποστάσεως και βρεθήκαμε στο σχολείο τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς ίσα ίσα για να αποχαιρετιστούμε.

Φυσικά αποχαιρετίσαμε και τον Ρούλη μας στέλνοντας του το ποσό των 60 ευρώ για τα έξοδα του ώστε να καλύψουμε κάπως την απουσία μας και ελπίζοντας να συνεχιστεί το πρόγραμμα στο Γυμνάσιο δώσαμε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο.

Επίλογος…

Ο φίλος των μαθητών υιοθετήθηκε από μια εξαιρετική οικογένεια που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γαλήνη και στην ομορφιά του.. Οι μαθητές του Στ1 έφυγαν στο γυμνάσιο, θα κουβαλούν όμως πάντα στην καρδιά και στο μυαλό τους τον Ρούλη και όλα όσα έμαθαν για την προστασία και την αγάπη των φίλων μας των ζώων.

H δασκάλα της τάξης Ε.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *