Βράβευση Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics για το ΣΤ1-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ


Το ΣΤ1 του 2018 και η εκπαιδευτικός του τμήματος Ακάμπαλη Ελένη βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό Education Leaders Awards 2019 powered by RDC Informatics στην κατηγορία Εκπαιδευτικές Επισκέψεις με το SILVER ΒΡΑΒΕΊΟ.


Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μαζί με την εκπαιδευτικό του σχολείου μας παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι ενώ παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.


Την Τελετή Απονομής παρουσίασε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και πρώην υπουργός Παιδείας. Η ίδια αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά του 21ου αιώνα και τις αλλαγές που φέρνει (όπως η 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική, η αυτοματοποίηση κ.ά.) οι οποίες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και αλλάζουν την οικονομία και όλα τα επαγγέλματα. «Για να γίνουν όλα αυτά, για να μπορέσουμε ως χώρα να δούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας εποχής, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο εργαλείο είναι η παιδεία. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που είναι η ναυαρχίδα σε κάθε κοινωνία», τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου, ενώ έκανε λόγο για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όπως επεσήμανε, «αυτό που θέλουμε στην προσπάθεια αυτή είναι να επιβραβεύσουμε αυτούς που καινοτομούν, που δημιουργούν και να τους κάνουμε πρότυπα γιατί έτσι, αλλάζουν οι κοινωνίες. Τα σωστά πρότυπα δημιουργούν πολλαπλασιαστικές δυνάμεις σε όλη την κοινωνία».

Η τάξη του σχολείου μας βραβεύτηκε για τις δράσεις της κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς μα θέμα τις Οικολογικές Αναζητήσεις για τις Περιβαλλοντικές και Κλιματικές Αλλαγές και ειδικότερα για τη συνεργασία της στα πλαίσια καινοτόμου προγράμματος  με το European School Radio και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης όπου παρουσίασαν σειρά εκπομπών με το σχετικό θέμα. Σχετικά με την καινοτόμο δράση μπορείτε να δείτε εδώ:
http://2dim-xanth.xan.sch.gr/2018/06/19/european_school-_radio/

https://www.youtube.com/watch?v=xsM75Suz1LQ&t=4708s

https://www.radio899.gr/node/9425?fbclid=IwAR0kvTAZnoWcjMRRUAyTkVipPNdb1oiQjAZlxcr2gpIQ8eY-xzAHeH_8ZBo Aκούστε εδώ τη συνέντευξη της εκπαιδευτικού Ακάμπαλη Ελένης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης σχετικά με την βράβευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *